Digitale veiligheid voor woningcorporaties

Mar 26, 2024

Digitale veiligheid voor woningcorporaties: Bescherm uw data met FileCap. Woningcorporaties vervullen een cruciale rol in de samenleving door te zorgen voor betaalbare huurwoningen, verduurzaming en een leefbare omgeving. In deze dynamische context is dataveiligheid een onmiskenbaar aandachtspunt. Cybercriminaliteit vormt een reëel gevaar, met potentiële gevolgen zoals identiteitsfraude, datalekken en reputatieschade voor de woningcorporatie.


De uitdagingen van databeveiliging

Woningcorporaties beheren een grote hoeveelheid aan gevoelige informatie, waaronder persoonsgegevens van huurders en woningzoekenden, financiële data, technische documentatie, contracten met leveranciers en partners. Deze data zijn aantrekkelijk voor cybercriminelen die misbruik willen maken van kwetsbaarheden in digitale systemen.
De complexiteit van IT-infrastructuren, de toenemende digitalisering van processen en de voortdurende stroom van nieuwe cyberdreigingen maken het voor woningcorporaties steeds lastiger om hun data optimaal te beveiligen.
FileCap helpt woningcorporaties om hun digitale data te beveiligen, workflows te verbeteren en te voldoen aan de AVG-wetgeving. FileCap is meer dan een software, het is een onmisbaar instrument voor woningcorporaties die hun data én reputatie willen beschermen.


De rol van FileCap

  1. AVG-proof
    AVG, ofwel GDPR, heeft een grote impact op organisaties. FileCap helpt woningcorporaties en andere organisaties te voldoen aan de strenge eisen van de AVG-wetgeving en helpt voorkomen dat deze per ongeluk in overtreding geraken en boetes opgelegd krijgen bij overtredingen. Zo biedt FileCap een veilige en gecertificeerde omgeving voor de opslag van persoonsgegevens welke worden opgeslagen op servers binnen Europa.
  2. Beveiligde deling van gevoelige informatie
    Door FileCap in te zetten in je dagelijkse handelingen kun je onbezorgd en veilig e-mails en bestanden versturen vanuit één omgeving. Switchen tussen een secure mail oplossing en een file-transfer platform is met FileCap niet nodig. Ook huurders, leveranciers en partners kunnen middels een door jouw verstuurde invite versleutelde documenten aan je mailen met FileCap. Het beveiligen van gevoelige data werkt zo twee kanten op.
  3. Verbeterde workflow
    FileCap verstoort je workflow niet, het verbetert het. FileCap biedt een integratie met Outlook via een add-in voor het moeiteloos verzenden van grote bijlagen. Geen zorgen meer over bestandsgroottebeperkingen, documentbeveiliging of trage uploads. Ook het intrekken van verzonden e-mails en bestanden behoort met FileCap tot de mogelijkheden.
  4. FileCap beheren
    In het eenvoudig en snel te configureren beheerders portaal van FileCap kunnen beheerders de instellingen van hun FileCap omgeving wijzigen. Zo kun je instellen hoelang bijlagen beschikbaar blijven, welke notificaties gebruikers ontvangen en welke verificatiemethoden door de gebruikers gekozen kunnen worden. Bepaal als organisatie zelf welke beveiligingsmethode je gebruikt en vermijd ongeoorloofde inkijk in je e-mails en bestanden. Door het instellen van business rules op de inhoud van e-mails en bestanden worden automatische beveiligingsprotocollen geactiveerd om datalekken tegen te gaan. Een dashboard en logging geven u alle informatie over het dagelijkse en historische gebruik van de FileCap oplossing.
  5. Aanpasbaar naar eigen branding
    Laat je FileCap-omgeving opgaan in je eigen huisstijl. Je FileCap front-end ziet er altijd professioneel uit en past bij de merkidentiteit van je organisatie.


FileCap: meer dan software

Met FileCap aan je zijde, transformeert complexiteit in vertrouwen. Je data is veilig, huurders, partners en leveranciers zijn tevreden, en de reputatie van je woningcorporatie is gewaarborgd. Het deskundige team van FileCap helpt je graag verder bij vragen. Wil je de voordelen van FileCap zelf ervaren?

Probeer FileCap nu