Waarom gemeenten FileCap gebruiken voor het verzenden en ontvangen van gevoelige informatie van inwoners

Nov 23, 2023

Gemeenten en lokale of regionale overheidsinstanties spelen een cruciale rol bij het bedienen van hun inwoners, wat vaak het behandelen van gevoelige Persoonlijk Identificeerbare Informatie (PII) met zich meebrengt. Deze informatie, waaronder Burger Service Nummers (BSN), geboortedata en meer, vereist de grootst mogelijke zorg bij de overdracht om de privacy van inwoners te beschermen en gegevensbeveiliging te waarborgen. In deze blogpost duiken we in hoe FileCap fungeert als een betrouwbare oplossing, waardoor gemeenten documenten veilig kunnen uitwisselen terwijl het risico op gegevensverlies of lekken wordt geminimaliseerd.

De gevoelige aard van gemeentelijke gegevens

Gemeenten en overheidsinstanties behandelen gevoelige gegevens, waaronder Burger Service Nummers, geboortedata en andere persoonlijk identificeerbare informatie (PII) van inwoners en burgers. Onderzoek benadrukt de toenemende dreiging van datalekken in overheidsoperaties. Veilige gegevensoverdracht is cruciaal, omdat inbreuken leiden tot financiële verliezen en het vertrouwen van het publiek aantasten. FileCap komt tegemoet aan de privacybehoeften van gemeentelijke gegevens door een veilige omgeving te bieden voor informatie-uitwisseling. Het is gespecialiseerd in het beschermen van gevoelige gemeentelijke gegevens, biedt robuuste bescherming tegen evoluerende cyberdreigingen, waarborgt gegevensintegriteit en behoudt het vertrouwen en de privacy van burgers.

FileCap: de bewaker van gevoelige gemeentelijke gegevens

FileCap treedt op als de bewaker van gevoelige gemeentelijke gegevens en biedt een veilige omgeving voor informatie-uitwisseling. De naadloze integratie met Microsoft Outlook, de standaard e-mailoplossing voor de meeste gemeenten, vereenvoudigt veilig delen van gegevens binnen de vertrouwde Outlook-interface. Deze Outlook-add-in vereenvoudigt het omgaan met bijlagen, detecteert gevoelige inhoud en routeert deze veilig. Het is van onschatbare waarde voor gemeenten en verbetert de gegevensbescherming en efficiëntie. FileCap staat als een betrouwbare bondgenoot, waardoor gemeenten hun gegevens effectief kunnen beschermen met veilige documentuitwisseling.

Bedrijfsregels voor verbeterde beveiliging

FileCap's Bedrijfsregels stellen gemeenten in staat om veelzijdige beveiligingsmaatregelen toe te passen. Bijvoorbeeld, ontvangersverificatie vereist e-mailbevestiging voordat gevoelige gegevensoverdracht plaatsvindt, waarbij uitwisselingen alleen met geautoriseerde partijen plaatsvinden. Inhoudsinspectie scant automatisch op trefwoorden of patronen die wijzen op gevoelige gegevens, wat gebruikersprompts voor verificatie of versleuteling activeert. Bovendien beperken tijdsgebonden toegangsregels de toegankelijkheid van gegevens, waardoor blootstellingsrisico's voor gemeentelijke gegevensprivacy worden verminderd. Deze proactieve maatregelen zorgen ervoor dat FileCap controle en naleving handhaaft bij gegevensuitwisselingen.

Het risico van gegevensverlies minimaliseren

FileCap's Bedrijfsregels fungeren als een robuust vangnet en verminderen aanzienlijk het risico dat gegevens in ongeautoriseerde handen vallen. Zo verplaatst FileCap ontvangers automatisch van de CC naar de BCC-sectie van een e-mail voordat deze wordt verzonden, wat de privacy verbetert door ontvangeradressen te verbergen. Bovendien stelt de unieke functie van FileCap afzenders in staat om onmiddellijk een verzonden bericht in te trekken als de verkeerde inhoud of bijlage is opgenomen of als een onjuiste ontvanger is gebruikt. Dit mechanisme voor veilige documentenuitwisseling zorgt ervoor dat zelfs in geval van een fout gevoelige gegevens onder controle van de gemeente blijven, waardoor potentieel gegevensverlies of blootstelling wordt voorkomen.

Efficiënte communicatie met inwoners

FileCap heeft niet alleen oog voor beveiliging, maar biedt gemeenten ook een efficiënt en gebruiksvriendelijk communicatieplatform voor interactie met hun inwoners. Door krachtige handhaving van Bedrijfsregels en veelzijdige bevestigingsopties kunnen gemeenten met FileCap de tools in handen krijgen die ze nodig hebben om gevoelige gegevens te beschermen en vertrouwen op te bouwen bij hun inwoners. Met de toegevoegde mogelijkheid van directe interactie met inwoners overtreft FileCap conventionele oplossingen voor gegevensbescherming, waardoor een uitgebreide en betrouwbare communicatieomgeving ontstaat voor gemeentelijke autoriteiten.

Afsluiting

Door FileCap te integreren in de workflow voor gegevensprivacy en communicatie van gemeenten, zet je een belangrijke stap naar het versterken van de beveiliging van gevoelige informatie van inwoners. Doe geen concessies niet op het gebied van gegevensbeveiliging - implementeer FileCap om de privacy van je inwoners te waarborgen en verantwoord gegevensbeheer te garanderen. Beveilig jouw gemeentelijke gegevens vandaag nog met FileCap.

Vraag een trial aan