Jouw huisstijl toepassen binnen FileCap

In dit digitale tijdperk is jouw bedrijf een merk, waarbij het draait om herkenbaarheid en een consistente uitstraling. Kantoormiddelen, communicatie-uitingen, reclame en de software-tools die je gebruikt: alles hoort de look-and-feel van jouw organisatie te ademen. Met FileCap kun je niet alleen veilig e-mailen en grote bestanden delen, maar ook jouw eigen huisstijl binnen het platform toepassen voor een professionele uitstraling.

De huisstijl van een organisatie omvat visuele en tekstuele elementen die samen een unieke identiteit creëren. Het logo, gebruikte kleuren en afbeeldinggebruik zijn voor ieder bedrijf anders en dragen bij aan de merkbeleving. Hoewel FileCap door interne gebruikers normaliter primair via de Outlook plug-in gebruikt wordt, zullen externe gebruikers, zij die van jouw organisatie zaken ontvangen of die mail en bestanden toesturen, gebruikmaken van jouw FileCap portal. Die hoort herkenbaar te zijn als zijnde van jouw organisatie.

Opmerking: Ben je nog geen klant? Na de gratis probeerperiode van 30 dagen zetten we jouw FileCap-omgeving om naar jouw eigen domein. Op deze manier kun je bijvoorbeeld bestanden.jouwbedrijf.nl gebruiken als jouw FileCap-omgeving. Ook deze flexibiliteit draagt eraan bij dat FileCap volledig met jouw merk integreert.

Het instellen van jouw huisstijl binnen FileCap doe je via de beheerconsole. Hier vind je alle instellingen van het platform, waaronder de mogelijkheden van personalisatie. Om deze functie te vinden, ga je in het beheer naar Personalisation. Vervolgens klik je eronder op Company Identity.

In scherm dat volgt kun je alle opties opgeven voor de huisstijl. Natuurlijk de naam van je bedrijf en de website (om te tonen bij via FileCap verstuurde mails), maar ook het logo dat je in de FileCap portal wilt gebruiken en een afbeelding bijvoorbeeld afkomstig uit je bedrijfsfotografie. Tot slot stel je hier je hier een kleur in. Deze komt vervolgens terug in de knoppen, links en in de Outlook plug-in van je gebruikers.  

Door gebruik te maken van de opties van corporate branding binnen FileCap, wordt het een verlengstuk van je merkidentiteit. Medewerkers zullen het sneller accepteren als onderdeel van de eigen IT-omgeving, terwijl externe gebruikers waarmee je FileCap gebruikt het als onlosmakelijk verbonden zullen zien met je bestaande website.

Meer over het instellen van de huisstijl vind je in de FileCap documentatie:

Handleiding