FileCap partner worden?

Als FileCap partner is het mogelijk om als MSP al je klanten te beheren vanuit de Cloud Console. Ook kan je FileCap reseller worden als je geen MSP bent.

Probeer 30 dagen gratis
Beschikbaar voor

Alles in eigen controle

FileCap MSP

Het FileCap MSP portaal is eenvoudig in gebruik en hiermee kan je snel klanten registreren en voorzien van testlicenties of eventueel omzetten naar een betaalde licentie. Je hebt zelf controle over de klanten en licenties, start zelf trials en regelt de configuratie. Daarnaast is het de ideale plek om het overzicht te houden op je actieve klanten en hun licenties.

Meld je aan als partner
MSP portal FileCap screenshot
Admin console FileCap screenshot

FileCap beheerdersportaal

Het FileCap beheerders portaal is eenvoudig en snel te configureren. Met het beheerders portaal configureer je de FileCap-apps, add-ins, web portal en server. Je stelt de huisstijl in, bepaalt de verificatieopties en stelt de overige opties in. Het dashboard en de logging geven je alle informatie over het dagelijkse en historische gebruik van de FileCap oplossing.

Meld je aan als partner
enkele partners van filecap zijn:

Mogelijkheden

Wat kun je als Filecap partner?

Eenvoudig licentiebeheer

Start zelf testlicenties voor prospects en zet deze om naar een betaalde licentie als het een klant wordt. Meer gebruikers? Tussentijds kun je makkelijk upgraden.

Alle features van FileCap
icon security beveiliging FileCap

MSP / partner dashboard

Vanuit het dashboard kan je eenvoudig doorklikken naar de verschillende klantomgevingen, instellingen wijzigen en je klanten ondersteunen.

Bekijk dashboard
icon security beveiliging FileCap

Private hosted

Het FileCap Platform kan in je eigen datacentrum worden geplaatst waarbij je zelf je klanten kunt hosten. Heb je je klanten ondergebracht in je eigen cloud-omgeving, dan kan je FileCap er bij aanbieden.

Vraag demo aan
icon security beveiliging FileCap

Eigen huisstijl

Laat je klanten hun eigen identiteit behouden en huisstijl toepassen door hun logo, achtergrond en kleurstelling in te stellen. Je configureert dit snel en makkelijk per klantomgeving.

Bekijk voorbeelden
icon security beveiliging FileCap

Blije klanten

Pro-Install is een gewaardeerde IT-partner in het MKB, en juist in dit segment wordt veel IT-beheer en onderhoud uitbesteed. Daarom biedt Pro-Install FileCap op twee manieren aan. Van der Gouw: “Tegenwoordig werken veel MKB-ers in de cloud. Zij hebben geen servers staan. Daarvoor bieden we FileCap als een service aan, naast dat het een product is dat je ook op je eigen server kunt installeren. Wij regelen de hosting en zorgen voor de licentiestructuur, en de klant is blij dat we alles uit handen nemen en dat ze toch gebruik kunnen maken van een veilige share-dienst die voldoet aan wet- en regelgeving. Bij klanten die wat groter zijn, en wel voldoende bandbreedte en een serverruimte hebben, implementeren we FileCap zodat het on-premises draait.”

Hoekje FileCap Wit

Robbert van der Gouw

Directeur Pro-Install

“Ook klanten die geen eigen serveromgeving hebben, kunnen bij ComPromise Domino terecht. Normaal gesproken installeren we de FileCap server in de omgeving van de klant. Maar we werken ook voor bedrijven die hun IT outsourcen en gebruik maken van onze cloudservers. Dankzij het MSP-model van FileCap zullen we binnenkort FileCap op onze cloudservers installeren, zodat er meerdere partijen gebruik van kunnen maken. Omdat we samenwerken met datacenters die ISO gecertificeerd zijn, en zelf ook voldoen aan de normen van ISO27001:2013, ISO 9001:2015 en NEN7510:2011, weten klanten dat ze op dit vlak compliant zijn. We verwachten dat deze veilige dienst niet alleen succesvol zal zijn bij onze bestaande klanten, maar ons ook in contact brengt met nieuwe, interessante prospects.”

Hoekje FileCap Wit

Maurice de Wit

Teamleider Sales

Klanten van Xantion hebben gemiddeld tussen de 20 en 250 werkplekken en gebruiken FileCap om verschillende soorten informatie te versturen. “Natuurlijk denk je bij privacygevoelige informatie direct aan zorginstellingen en dat klopt, die gebruiken FileCap veel,” vertelt Oelen. “Maar we hebben ook accountantskantoren en een pensioenadviseur die hun bestanden met encryptie via FileCap versturen. Er is zelfs een makelaarskantoor dat geen risico op een AVG-boete wil lopen en dus met FileCap mailt.” Xantion biedt FileCap op twee manieren aan. De FileCap server kan op de server van een bedrijf geïnstalleerd worden, dan draait het lokaal. Klanten kunnen er ook voor kiezen om FileCap as-a-Service te gebruiken, en betalen dan per maand vast bedrag voor het gebruik van de Xantion dienst ‘het veilig versturen van bijlagen’. Oelen: “Beide situaties werken prima. Nadat we FileCap hebben geïnstalleerd, kunnen klanten er direct mee aan de slag. Net zo makkelijk als water uit de kraan. Vervolgens horen we er bijna nooit iets over. Geen opmerkingen of klachten: dat betekent voor alle partijen goed nieuws.“

Hoekje FileCap Wit

Peter Oelen

Operationeel directeur Xantion

Veelgestelde vragen

Kan ik ook grote bestanden versturen met FileCap?

Het versturen van grote bestanden is vaak een uitdaging, vooral als de bestanden te groot zijn om per e-mail via een app als Outlook te versturen. Gelukkig is dit met FileCap geen enkel probleem.

FileCap is een oplossing voor het veilig en eenvoudig delen van bestanden van en naar elke locatie. Het maakt niet uit hoe groot de bestanden zijn die je wilt versturen, met FileCap kun je ze gemakkelijk en snel versturen.

Laten we eens kijken naar enkele voorbeelden van grote bestanden die je met FileCap kunt versturen:

  • Een video in 4K-resolutie: deze bestanden kunnen gemakkelijk meer dan 100 GB groot zijn, maar met FileCap is het versturen hiervan geen enkel probleem.
  • Een 3D-animatie: deze bestanden zijn vaak zeer groot en zouden normaal gesproken niet per e-mail kunnen worden verstuurd. Met FileCap is het versturen hiervan echter een eenvoudige taak.
  • Een reeks foto's in hoge resolutie: als je een grote hoeveelheid foto's in hoge resolutie wilt versturen, kan dit tot enkele gigabytes aan data leiden. Met FileCap kun je deze bestanden echter gemakkelijk versturen.

Het versturen van deze grote bestanden met FileCap is niet alleen gemakkelijk, het is ook veilig. FileCap maakt gebruik van beveiligde servers en encryptie om ervoor te zorgen dat je bestanden veilig worden verstuurd en opgeslagen.

Kortom, als je grote bestanden wilt versturen, biedt FileCap de perfecte oplossing. Het is eenvoudig te gebruiken, snel en veilig. Probeer het vandaag nog uit en ervaar zelf hoe gemakkelijk het is om grote bestanden te versturen met FileCap.

Kan ik met FileCap ook veilig bestanden ontvangen?

Ja, met FileCap kun je gemakkelijk grote bestanden ontvangen, ongeacht waar je bent of wat voor device je gebruikt. Er zijn twee manieren waarop je grote bestanden met FileCap kunt ontvangen:

  1. Uitnodigingen: met de uitnodigingsfunctie van FileCap kun je gemakkelijk uitnodigingen versturen naar mensen om bestanden naar je toe te sturen. Je kunt de uitnodiging versturen via e-mail of een directe link naar de FileCap-portal delen. De ontvanger hoeft alleen maar op de link te klikken om de bestanden naar jou te sturen.
  2. FileCap-portal: je kunt ook gebruikmaken van de FileCap-portal om bestanden te ontvangen. De portal is een webapplicatie waarmee mensen bestanden naar jou kunnen sturen, zonder dat ze een account of software hoeven te installeren. De portal is gemakkelijk te gebruiken en kan volledig worden aangepast aan de huisstijl van je organisatie.

Laten we eens kijken naar enkele voorbeelden van grote bestanden die je met FileCap kunt ontvangen:

  1. Een videopresentatie: stel je voor dat je een videopresentatie wilt ontvangen van een collega die op een andere locatie werkt. De presentatie is gemaakt in hoge resolutie en is daarom te groot om per e-mail te versturen. Met FileCap kun je gemakkelijk een uitnodiging sturen naar je collega of gebruikmaken van de FileCap-portal om de presentatie te ontvangen.
  2. Een reeks foto's in hoge resolutie: als je een grote hoeveelheid foto's in hoge resolutie wilt ontvangen van een klant, kan dit tot enkele gigabytes aan data leiden. Met FileCap kun je gemakkelijk een uitnodiging sturen naar de klant of gebruikmaken van de FileCap-portal om de foto's te ontvangen.

Het ontvangen van grote bestanden met FileCap is niet alleen gemakkelijk, het is ook veilig. FileCap maakt gebruik van beveiligde servers en encryptie om ervoor te zorgen dat je bestanden veilig worden verstuurd én opgeslagen.

Beschikt FileCap over certificeringen?

Ja, FileCap heeft de ISO 27001 certificering.

De ISO 27001 certificering is een internationale standaard voor informatiebeveiliging. Het is ontwikkeld door de International Organization for Standardization (ISO) en de International Electrotechnical Commission (IEC). De standaard definieert eisen voor een beveiligingsmanagement systeem (ISMS) en geeft aan hoe een organisatie haar informatiebeveiliging kan beheren.

Sinds 1 april 2021 is Contec gecertificeerd volgens de ISO 27001 norm. Dit betekent dat het bedrijf aan strenge eisen voldoet op het gebied van informatiebeveiliging. Het ISMS van Contec is getoetst en goedgekeurd door een onafhankelijke certificeringsinstantie.

Contec is toegewijd aan het beschermen van de privacy en de beveiliging van persoonlijke gegevens van haar klanten en gebruikers. De FileCap oplossing van Contec is volledig compliant met de ISO 27001 certificering. Dit betekent dat de FileCap oplossing is ontworpen en geïmplementeerd volgens de eisen van de ISO 27001 norm en dat het BMS van Contec is geïntegreerd in de FileCap oplossing.

Daarnaast is de FileCap oplossing ook GDPR-compliant. GDPR is de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de Europese wetgeving voor gegevensbescherming. Deze wetgeving is van toepassing op alle organisaties die persoonlijke gegevens verwerken van personen binnen de Europese Unie (EU). In Nederland is deze wetgeving omgezet in de AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

De GDPR legt strenge eisen op aan de verwerking van persoonlijke gegevens en geeft personen meer controle over hun eigen gegevens. Zo moeten organisaties bijvoorbeeld transparant zijn over hoe ze persoonlijke gegevens verwerken en moeten ze voldoen aan specifieke vereisten voor het verkrijgen van toestemming voor de verwerking van persoonlijke gegevens.

De FileCap oplossing voldoet aan deze eisen en biedt daarom een veilige en betrouwbare manier om bestanden te delen en te beheren. Contec is trots op haar ISO 27001 certificering en haar GDPR-compliant FileCap oplossing en blijft zich inzetten om de beveiliging en privacy van haar klanten en gebruikers te waarborgen.

Voldoet FileCap aan de AVG-wetgeving?

Ja, FileCap is "de" oplossing om hieraan te voldoen. Onze cloud-omgeving bevindt zich altijd binnen Europa.

GDPR is de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de Europese wetgeving voor gegevensbescherming. Deze wetgeving is van toepassing op alle organisaties die persoonlijke gegevens verwerken van personen binnen de Europese Unie (EU). In Nederland is deze wetgeving omgezet in de AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

De GDPR legt strenge eisen op aan de verwerking van persoonlijke gegevens en geeft personen meer controle over hun eigen gegevens. Zo moeten organisaties bijvoorbeeld transparant zijn over hoe ze persoonlijke gegevens verwerken en moeten ze voldoen aan specifieke vereisten voor het verkrijgen van toestemming voor de verwerking van persoonlijke gegevens.

De FileCap oplossing voldoet aan deze eisen en biedt daarom een veilige en betrouwbare manier om bestanden te delen en te beheren.

Hoe werkt het licentiemodel?

We hebben twee prijsmodellen en deze zijn afhankelijk van het aantal gebruikers.

Tot 20 gebruikers: prijs per e-mail adres / gebruiker (named pricing model)

Vanaf 20 gebruikers keuze uit:

  • prijs per e-mail adres / gebruiker óf
  • prijs voor het hele bedrijf / alle gebruikers (domain based pricing model) *

* We gaan bij een prijs per domein / gehele organisatie er van uit dat gemiddeld 25% van de medewerkers met enige regelmaat gebruik maakt van de FileCap-oplossing. Hierop is de prijs dan ook gebaseerd. Is dit percentage in uw bedrijf hoger? Dan is dat toch volledig bij de prijs inbegrepen en worden er geen extra kosten berekend. Afhankelijk van de specifieke situatie kijken we samen naar het meest voordelige prijsmodel.

Bekijk ons wereldwijde klanten- & partnernetwerk:

rode locator FileCap klanten

= onze klanten
Blauwe locator FileCap partners MSP's

= onze partners, msp's & resellers
FileCap logo locator

= FileCap hoofdkantoor in Enschede
FileCap collega's kantoor Enschede Contec

Over FileCap

FileCap is er voor elke reseller of MSP. We hanteren geen minimale afname. Het platform wordt kosteloos beschikbaar gesteld en je kan direct aan de slag.

Meer over ons
FileCap pijl naar boven gericht

Probeer 30 dagen gratis uit

Geheel kosteloos
Volledig vrijblijvend
Zonder beperkingen
Start gratis proefperiode