Beveiligd mailen Outlook

FileCap biedt een veilige en gebruiksvriendelijke oplossing voor het versturen van vertrouwelijke e-mails met Microsoft Outlook.

Probeer 30 dagen gratis
Beschikbaar voor
Beveiligd Mailen met Outlook

Wat is veilig mailen?

Veilig mailen gaat verder dan het gebruik van een sterk wachtwoord. Het omvat extra beveiligingsmaatregelen om te garanderen dat de inhoud van jouw e-mails vertrouwelijk blijft en niet in verkeerde handen terechtkomt. Dit is cruciaal voor de bescherming van je privacy en gevoelige informatie, zoals medische dossiers en andere privacygevoelige medische informatie, gevoelige documenten, contracten, financiuele data en andere vertrouwelijke bedrijfsgegevens of vertrouwelijke berichten met collega's.

Waarom veilig mailen essentieel is?

In de digitale wereld zijn e-mails een geliefd doelwit voor cybercriminelen. Onbeveiligde e-mails kunnen worden onderschept, gelezen of gewijzigd, wat kan leiden tot identiteitsfraude, financiele schade en reputatieschade voor zowel personen als organisaties.

  • Bescherm daarom je privacy. Beveiligde e-mails garanderen dat uw vertrouwelijke informatie, zoals privéberichten, financiële gegevens of medische dossiers, alleen door de beoogde ontvanger worden gezien. Onbevoegden krijgen geen toegang tot uw privacygevoelige data.
  • Voldoe aan compliance eisen. In veel sectoren, zoals de zorgsector of de financiële sector, is veilige communicatie wettelijk verplicht. Beveiligde e-mails helpen je voldoen aan deze eisen en voorkomen boetes of reputatieschade.
  • Verminder het risico op datalekken. Hackers zijn constant op zoek naar manieren om je data te stelen. Beveiligde e-mails maken het voor hen veel moeilijker om toegang te krijgen tot je gevoelige informatie, waardoor het risico op datalekken aanzienlijk wordt verkleind.


Microsoft Outlook

Microsoft Outlook is een veelgebruikte e-mail- en agenda-applicatie die deel uitmaakt van de Microsoft Office-suite. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om e-mails te verzenden en ontvangen, afspraken te plannen en taken te beheren. Daarnaast ondersteunt het contactenbeheer en het synchroniseren van gegevens tussen verschillende apparaten. Outlook integreert naadloos met andere Microsoft-producten zoals Word, Excel en Teams. Het is beschikbaar als een desktoptoepassing, mobiele app en via webtoegang.

Mail versturen Outlook

Outlook is een populaire e-mailclient met ingebouwde functies voor beveiligd mailen. Outlook beveiligd mailen zorgt ervoor dat je gevoelige informatie veilig verstuurt en ook ontvangt. Dit kan worden gedaan door het inschakelen van encryptie, waardoor alleen de geadresseerde de inhoud kan lezen. Outlook biedt verschillende opties voor beveiligde communicatie, zoals S/MIME en Microsoft 365 Message Encryption. Deze maatregelen beschermen je e-mails tegen ongeautoriseerde toegang en zorgen voor vertrouwelijkheid en integriteit van de informatie. Beveiligde mail versturen in Outlook biedt een krachtige manier om gevoelige informatie te beschermen, maar er zijn enkele nadelen waarmee rekening moet worden gehouden. De configuratie van geavanceerde beveiligingsopties kan complex zijn voor sommige gebruikers, wat kan leiden tot vertragingen of fouten. Bovendien kunnen sommige oudere beveiligingsprotocollen compatibiliteitsproblemen met andere e-mailproviders veroorzaken.

Beveiligd mail versturen met FileCap

Om de veiligheid van je e-mails en bestanden in Outlook te waarborgen, kun je FileCap gebruiken. FileCap biedt een naadloze integratie met Outlook en zorgt voor een gebruiksvriendelijke ervaring, waardoor je eenvoudig veilig e-mails kunt verzenden en grote bestanden kunt delen via de vertrouwde Outlook-interface. Daarnaast biedt de FileCap webportal flexibiliteit, en is FileCap ook ideaal voor externe communicatie en het delen van bestanden met niet-Outlook-gebruikers. Met FileCap's beveiligde e-mailoplossing voor Microsoft Outlook kun je met een gerust hart vertrouwelijke informatie versturen. Jouw e-mails worden gecodeerd met behulp van krachtige AES-256 encryptie, waardoor ze onleesbaar zijn voor onbevoegden.


FileCap als Outlook plug-in

De FileCap Outlook plug-in maakt het mogelijk voor gebruikers om rechtstreeks vanuit hun vertrouwde Outlook-omgeving veilige e-mails te verzenden en grote bestanden te delen. Dit elimineert de noodzaak voor een aparte applicatie of webportal, waardoor het proces efficiënter en gebruiksvriendelijker wordt. De plug-in biedt een intuïtieve gebruikersinterface die naadloos aansluit op de bestaande Outlook-functionaliteiten en de kenmerkende Office-look-and-feel behoudt. Gebruikers kunnen eenvoudig bestanden toevoegen aan e-mails en bepalen wie toegang heeft tot deze bestanden, wat het verzenden van vertrouwelijke informatie eenvoudiger en minder foutgevoelig maakt. Met de FileCap Outlook plug-in kunnen gebruikers grote bestanden verzenden zonder zich zorgen te maken over beperkingen van de e-mailserver of de ontvanger, aangezien het systeem automatisch een downloadlink verstuurt in plaats van de bestanden als bijlagen toe te voegen. Dit bespaart tijd en verhoogt de productiviteit. Daarnaast zorgt de plug-in ervoor dat e-mails en bestanden veilig worden verstuurd via end-to-end encryptie, waardoor gevoelige informatie versleuteld blijft tijdens verzending en alleen toegankelijk is voor de beoogde ontvangers, wat het risico op datalekken minimaliseert en de beveiliging van de communicatie versterkt.

Features

Met FileCap kun je...

E-mails & bestanden veilig versturen

De FileCap add-in maakt het versturen van een beveiligde e-mail of gevoelige bestanden kinderlijk eenvoudig. Kijk hieronder hoe het werkt:

E-mails & bestanden veilig ontvangen

Nodig iemand uit jou grote bestanden of een bericht veilig te sturen met FileCap. Snel en simpel!

Meerdere verificatiemethoden gebruiken

Kies één van de vier beschikbare verificatiemethoden: wachtwoord, code via e-mail, code via SMS of een bedrijfswachtwoord. Extra gevoelige informatie verzenden? Gebruik eenvoudig een tweede verificatie.

Je eigen huisstijl toepassen

Breng je FileCap portal helemaal in je eigen huisstijl met een grote achtergrond, je bedrijfslogo en natuurlijk de bijpassende kleuren. Ook de e-mails die je met FileCap verstuurt krijgen je huisstijl automatisch mee. Wel zo vertrouwd voor je klanten.

BDO FileCap Portal

De kans op datalekken verkleinen

Door gebruik te maken van de extra beveiligingsopties, business rules om de inhoud van mails en berichten te monitoren en de mogelijkheid om verzonden berichten in te trekken, maak je de kans op datalekken kleiner.

Bekijk alle features
FileCap helpt de volgende bedrijven
Probeer FileCap nu vrijblijvend voor 30 dagen op proef

FileCap: Meer dan software

Ervaar het gemak en de veiligheid van FileCap en begin vandaag nog met het veilig delen van uw belangrijke documenten via Outlook. Maak gebruik van onze gratis proefversie om kennis te maken met de functies en voordelen van FileCap.

Probeer FileCap nu
FileCap pijl naar boven gericht

Probeer 30 dagen gratis uit

Geheel kosteloos
Volledig vrijblijvend
Zonder beperkingen
Start gratis proefperiode