Aangetekend mailen: veilig informatie overbrengen via e-mail

Van zakelijke e-mail wil je zeker zijn dat deze goed overkomt. Betrouwbaarheid hierin is belangrijk. Als de inhoud van e-mail gelezen moét worden of een reactie van de ontvangende partij gevraagd wordt, is aanvullende zekerheid nodig die standaard e-mail niet biedt. Met FileCap beschik je over de mogelijkheid om rechtsgeldig aangetekend te mailen en weet je dus zeker dat jouw digitale post ontvangen én gelezen wordt.

Probeer 30 dagen gratis
Beschikbaar voor
Het gemak van aangetekend mailen via FileCap

Het is menig organisatie een doorn in het oog. In communicatie met klanten, partners of collega’s te horen krijgen: “Die mail heb ik niet ontvangen” of “Die mail heb ik niet gelezen”, met mogelijke gevolgen van dien als vertraging, gemiste inkomsten en/of een knauw voor de onderlinge vertrouwensrelatie. Als je zeker wilt weten dat je digitale post aankomt, is standaard e-mail ontoereikend. Van een ‘gewone’ verstuurde e-mail weet je immers niet zeker of deze bij de ontvanger in de inbox is beland en al helemaal niet of deze is gelezen.

In de populaire zakelijke mailapplicatie Outlook kun je dit issue deels oplossen door in de opties van het programma te configureren dat je gebruik gaat maken van ontvangst- en leesbevestigingen. Het probleem hiermee is alleen deze functionaliteit niet compatibel is met alle e-mailservers en -toepassingen. Daarbij kunnen gebruikers ervoor kiezen leesbevestigingen te weigeren. Het resultaat hiervan is dus dat je nooit zeker bent dat de ontvanger jouw mail heeft ontvangen en gelezen. (Tenzij je echt zeker weet dat deze Outlook-functionaliteit door de mailserver en e-mailtoepassing van de ontvanger ondersteund wordt, maar dit is in de praktijk lastig te controleren.)

Prettiger is het om echte zekerheid te hebben over de afgelegde reis van je e-mail. Met FileCap krijg je standaard zowel een verzend- als leesbevestiging van je verstuurde mail, onafhankelijk van de gebruikte e-mailserver of het mailprogramma. Ook krijg je aanvullend een mail wanneer eventuele bijgevoegde bestanden zijn gedownload. Op deze manier werkt FileCap als een handige dienst voor aangetekend mailen, die bovendien rechtsgeldig is.

Waarom FileCap gebruiken voor aangetekend mailen?

Er zijn verschillende redenen om FileCap in te zetten voor aangetekende mail. De voornaamste zijn:

·      Je kunt gewoon gebruik blijven maken van je vertrouwde e-mailsoftware (bijv. Outlook)

·      Geen installaties of extra handelingen vereist voor de ontvanger

·      Verzend- en leesbevestigingen direct ontvangen in je mail

·      Gedetailleerde informatie over het moment waarop de mail gelezen is

·      Een hoog niveau van e-mail encryptie voor maximale zekerheid

·      Vergroot de rechtsgeldigheid van e-mail; FileCap voldoet aan wettelijke eisen

FileCap als oplossing voor aangetekend mailen

Een goede oplossing voor aangetekend mailen hoeft niet ingewikkeld te zijn. FileCap is een gebruiksvriendelijke oplossing waarmee je digitale post aangetekend verstuurd, waarbij je zelf de gewenste authenticatiemethode voor het bekijken ervan en geldigheidsduur opgeeft. Met FileCap verstuur je documenten digitaal beveiligd en rechtsgeldig, op een efficiënte en kosteneffectieve manier.

Features

Met FileCap kun je...

E-mails & bestanden veilig versturen

De FileCap add-in maakt het versturen van een beveiligde e-mail of gevoelige bestanden kinderlijk eenvoudig. Kijk hieronder hoe het werkt:

E-mails & bestanden veilig ontvangen

Nodig iemand uit jou grote bestanden of een bericht veilig te sturen met FileCap. Snel en simpel!

Meerdere verificatiemethoden gebruiken

Kies één van de vier beschikbare verificatiemethoden: wachtwoord, code via e-mail, code via SMS of een bedrijfswachtwoord. Extra gevoelige informatie verzenden? Gebruik eenvoudig een tweede verificatie.

Je eigen huisstijl toepassen

Breng je FileCap portal helemaal in je eigen huisstijl met een grote achtergrond, je bedrijfslogo en natuurlijk de bijpassende kleuren. Ook de e-mails die je met FileCap verstuurt krijgen je huisstijl automatisch mee. Wel zo vertrouwd voor je klanten.

BDO FileCap Portal

De kans op datalekken verkleinen

Door gebruik te maken van de extra beveiligingsopties, business rules om de inhoud van mails en berichten te monitoren en de mogelijkheid om verzonden berichten in te trekken, maak je de kans op datalekken kleiner.

Bekijk alle features
FileCap helpt de volgende bedrijven
Probeer FileCap nu vrijblijvend voor 30 dagen uit

30 dagen aangetekend mailen op proef

Ervaar zelf hoe eenvoudig het is om FileCap te gebruiken voor rechtsgeldige, aangetekende mail. Probeer het volledige product 30 dagen op proef, zonder aankoopverplichting.

Vraag een trial aan
FileCap pijl naar boven gericht

Probeer 30 dagen gratis uit

Geheel kosteloos
Volledig vrijblijvend
Zonder beperkingen
Start gratis proefperiode