Mail intrekken in Outlook? Er bestaat een slimmere manier

Een e-mail verzenden naar een verkeerde ontvanger of de onjuiste bestanden toevoegen kan iedereen gebeuren. Mailapplicatie Outlook biedt mogelijkheden om verzonden e-mails terug te halen, maar met beperkingen. Blijf volledig in controle over je verzonden e-mails en bestanden met de e-mailbeveiligingsoplossing van FileCap.

Probeer 30 dagen gratis
Beschikbaar voor
E-mail terugroepen vanuit software als Outlook

Een foutje met e-mail is zo gemaakt. Bij het invoeren van een ontvanger of het toevoegen van een bijlage zie je in de haast iets over het hoofd en blijk je achteraf de verkeerde persoon te hebben aangeschreven of het foutieve bestand te hebben verstuurd. Zo’n vergissing kan grote gevolgen hebben; met het versturen van vertrouwelijke informatie is er sprake van een datalek. Hoe ernstig zo’n lek is, hangt af van welke maatregelen je hebt genomen om het onbedoeld datadelen te voorkomen. Outlook voldoet hierin slechts deels. Met enige handigheid is het in Outlook namelijk mogelijk een per abuis verstuurde e-mail terug te halen. Helaas kent deze functionaliteit flinke beperkingen.

De beperkingen van Outlook bij het intrekken van een e-mail  

Wil je in Outlook een verzonden mail intrekken, dan is het namelijk noodzakelijk dat de ontvanger ook Outlook in combinatie met mailserver Exchange gebruikt. Is dat niet het geval, en gebruikt de ontvanger bijvoorbeeld Gmail via de browser of het mailprogramma Thunderbird, dan werkt de functionaliteit niet. Het is sowieso moeilijk om na te gaan hoe de ontvangende partij precies mailt. (Als je als verzender trouwens gebruikmaakt van de webversie van Outlook of Outlook op de Mac is de terugroepactie sowieso niet beschikbaar.)

Daarbij komt ook dat de mogelijkheid tot terugtrekken verder bemoeilijkt kan worden door Microsofts eigen Azure Information Protection (AIP), waarmee organisaties berichten en de inhoud aanvullend kunnen beschermen en waardoor mail soms niet terug te trekken is. Bij elkaar genomen maakt dit dat het terugtrekken van e-mail vanuit Outlook een vraagstuk is met de nodige mitsen en maren. Mocht het zo zijn dat wél aan de voorwaarden wordt voldaan, dan is het nog de vraag of het terugroepen zinvol is als de ontvanger het bericht al heeft gelezen en misschien zelfs al doorgestuurd.

E-mails veilig intrekken in Outlook met FileCap

Met FileCap maak je het mogelijk op een veiliger manier e-mail te versturen en te ontvangen, grote bijlagen uit te wisselen én heb je de mogelijkheid mail terug te trekken, inclusief het verwijderen van verkeerde bijlagen. Nadat je een mail via FileCap (vanuit Outlook) hebt verzonden, ontvang je van de FileCap server een verzendbevestiging met daarin een link. Om het bericht terug te trekken, klik je op deze link en kun je in de FileCap portal bevestigen dat je de mail terug in wenst te trekken. Aan deze functionaliteit zit geen tijdslimiet gekoppeld, dus je kunt dit op elk gewenst moment doen.

Wil je meer zekerheid over verzonden e-mail, dan biedt FileCap dus een extra manier om de beveiliging en controle over verzonden berichten en bestanden te waarborgen. FileCap integreert naadloos met Outlook en biedt standaardfunctionaliteit om e-mail terug te trekken, onafhankelijk van het gebruikte mailplatform. Ook biedt FileCap meer zekerheid aan beheerders: zij kunnen via de admin-console van FileCap zien met wie communicatie worden uitgewisseld en deze blokkeren.

Kortom, FileCap is een slimmere manier om fouten met uitgaande mails te vermijden en verhoogt compliancy met de AVG. Mail intrekken is zo eenvoudig dat zowel ervaren als beginnende gebruikers dit zelf kunnen doen, zonder aanvullende instructies, training of aanpassing van instellingen. De ontvanger zal merken dat het openen van het mailtje niet langer lukt, waarmee verzonden informatie en bestanden volledig ontoegankelijk zijn.

Features

Met FileCap kun je...

E-mails & bestanden veilig versturen

De FileCap add-in maakt het versturen van een beveiligde e-mail of gevoelige bestanden kinderlijk eenvoudig. Kijk hieronder hoe het werkt:

E-mails & bestanden veilig ontvangen

Nodig iemand uit jou grote bestanden of een bericht veilig te sturen met FileCap. Snel en simpel!

Meerdere verificatiemethoden gebruiken

Kies één van de vier beschikbare verificatiemethoden: wachtwoord, code via e-mail, code via SMS of een bedrijfswachtwoord. Extra gevoelige informatie verzenden? Gebruik eenvoudig een tweede verificatie.

Je eigen huisstijl toepassen

Breng je FileCap portal helemaal in je eigen huisstijl met een grote achtergrond, je bedrijfslogo en natuurlijk de bijpassende kleuren. Ook de e-mails die je met FileCap verstuurt krijgen je huisstijl automatisch mee. Wel zo vertrouwd voor je klanten.

BDO FileCap Portal

De kans op datalekken verkleinen

Door gebruik te maken van de extra beveiligingsopties, business rules om de inhoud van mails en berichten te monitoren en de mogelijkheid om verzonden berichten in te trekken, maak je de kans op datalekken kleiner.

Bekijk alle features
FileCap helpt de volgende bedrijven
Probeer FileCap nu vrijblijvend voor 30 dagen op proef

FileCap: meer dan software

Verstuur met vertrouwen e-mails en bestanden, herroep deze moeiteloos en bescherm gevoelige informatie met meer zekerheid. Kies voor een slimme oplossing en verhoog jouw GDPR-compliance vandaag nog. Ontdek de kracht van FileCap, verzend én ontvang mails en bestanden zonder zorgen!

Probeer FileCap nu
FileCap pijl naar boven gericht

Probeer 30 dagen gratis uit

Geheel kosteloos
Volledig vrijblijvend
Zonder beperkingen
Start gratis proefperiode