Gratis grote bestanden versturen? Ken de (on)mogelijkheden!

In de huidige digitale wereld is het delen van bestanden een alledaagse behoefte geworden. Of het nu gaat om het delen van documenten met collega's, het versturen van persoonlijke foto's of het uitwisselen van belangrijke gegevens met klanten, we vertrouwen op bestandsoverdrachtdiensten om dit proces soepel en veilig te laten verlopen. Vaak is de eerste neiging gratis diensten te proberen, maar is dit ook het slimst?

Probeer 30 dagen gratis
Beschikbaar voor
 Image by wayhomestudio on Freepik

Iedereen kent en gebruikt ze: WeTransfer, Dropbox, Google Drive en MEGA zijn al jaren handige diensten om een groot bestand van A naar B te krijgen. Ze vervullen een behoefte waarin e-mail niet kan voorzien. Hoewel er talloze gratis diensten zijn waarmee je bestanden kunt versturen, is het belangrijk om aspecten als veiligheid en de algehele featureset mee te nemen in de keuze voor een voor een tool die je organisatiebreed inzet. Denk aan de mogelijkheid om met grote bestanden te werken.

De prijs van ‘gratis’

Hoewel gratis diensten zoals WeTransfer populair zijn vanwege hun gebruiksgemak, zijn er enkele belangrijke beperkingen waarmee gebruikers rekening moeten houden. Ten eerste hebben deze diensten vaak beperkingen op de bestandsgrootte die je kunt verzenden. Meestal is er een limiet van enkele gigabytes, wat problematisch kan zijn als je regelmatig grote bestanden wilt verzenden. Dit kan leiden tot tijdrovende en frustrerende taken, waarbij je bestanden moet opsplitsen of comprimeren voordat je ze kunt versturen.

Daarnaast betekent gebruikmaken van een gratis dienst vaak dat je bestanden slechts voor een beperkte periode beschikbaar blijven voordat ze automatisch worden verwijderd. Dit kan problematisch zijn als je bestanden voor langere tijd beschikbaar wilt stellen je of een archief van verzonden bestanden wilt behouden Het is belangrijk om deze beperkingen in overweging te nemen, vooral als je regelmatig met grote bestanden werkt of behoefte hebt aan langdurige opslagmogelijkheden.

Veiligheid boven alles

Als het gaat om het verzenden van zakelijke bestanden, is veiligheid een topprioriteit. Veel gratis bestandsoverdrachtdiensten niet aan de (hoogste) normen op het gebied van gegevensbeveiliging. Dit is waar betaalde diensten als FileCap het verschil kunnen maken. Het biedt geavanceerde beveiligingsfuncties die ervoor zorgen dat je bestanden veilig blijven tijdens de overdracht.

Zo maakt FileCap gebruik van end-to-end encryptie, waardoor je bestanden versleuteld blijven terwijl ze worden verzonden. Dit betekent dat zelfs als een kwaadwillende partij toegang krijgt tot het verzonden bestand, ze het niet kunnen lezen zonder de juiste decryptiesleutel. Dit zorgt voor gemoedsrust, vooral bij het delen van gevoelige informatie.

Bovendien behoud je met FileCap controle over je gegevens. In tegenstelling tot sommige gratis diensten, die je bestanden mogelijk scannen of delen met derden, blijven je bestanden bij FileCap veilig en privé binnen Europa. Dit is vooral belangrijk als je werkt met vertrouwelijke bedrijfsgegevens of persoonlijke informatie.

Werken met grote bestanden

Een ander belangrijk aspect van bestandsoverdracht is de mogelijkheid om met grote bestanden te werken. Veel gratis diensten hebben beperkingen op de bestandsgrootte, waardoor je vastloopt wanneer je echt grote bestanden wilt verzenden. 2 gigabyte als maximum? Deze grootte haal je al snel met videobestanden en hoge kwaliteit foto’s. Zulke beperking leiden tot frustratie en vertragingen in je werkprocessen.

FileCap biedt out-of-the-box een oplossing voor dit probleem. Met FileCap kun je zonder problemen grote bestanden verzenden, zelfs als ze enkele gigabytes groot zijn. Handig voor professionals in sectoren zoals grafisch ontwerp, architectuur en videoproductie, waar bestanden vaak aanzienlijk groot zijn, maar ook voor kenniswerkers die je als organisatie niet onnodig wil belasten met keuzestress, compressie en het opknippen van grote files. Opgeslagen bestanden blijven binnen FileCap bovendien tot 999 dagen beschikbaar.

FileCap, een Nederlands bedrijf

FileCap is een volledig Nederlandse dienst. Dit kan een extra vertrouwensfactor zijn voor gebruikers die waarde hechten aan gegevensbescherming en naleving van privacywetgeving als de AVG/GDPR. Nederland heeft een sterke reputatie op het gebied van gegevensbescherming en staat bekend om zijn strikte naleving van privacywetten. Als een in Nederland gevestigde dienst valt FileCap onder deze wetten en wordt het beheerd volgens hoge normen op het gebied van gegevensbeveiliging en privacybescherming. Dit kan een belangrijk voordeel zijn voor bedrijven en individuen die werken met gevoelige informatie en die waarde hechten aan de bescherming van hun gegevens. Het feit dat FileCap een Nederlandse dienst is, maakt ook dat gebruikers altijd kunnen beschikken over Nederlandstalige support.

Features

Met FileCap kun je...

E-mails & bestanden veilig versturen

De FileCap add-in maakt het versturen van een beveiligde e-mail of gevoelige bestanden kinderlijk eenvoudig. Kijk hieronder hoe het werkt:

E-mails & bestanden veilig ontvangen

Nodig iemand uit jou grote bestanden of een bericht veilig te sturen met FileCap. Snel en simpel!

Meerdere verificatiemethoden gebruiken

Kies één van de vier beschikbare verificatiemethoden: wachtwoord, code via e-mail, code via SMS of een bedrijfswachtwoord. Extra gevoelige informatie verzenden? Gebruik eenvoudig een tweede verificatie.

Je eigen huisstijl toepassen

Breng je FileCap portal helemaal in je eigen huisstijl met een grote achtergrond, je bedrijfslogo en natuurlijk de bijpassende kleuren. Ook de e-mails die je met FileCap verstuurt krijgen je huisstijl automatisch mee. Wel zo vertrouwd voor je klanten.

BDO FileCap Portal

De kans op datalekken verkleinen

Door gebruik te maken van de extra beveiligingsopties, business rules om de inhoud van mails en berichten te monitoren en de mogelijkheid om verzonden berichten in te trekken, maak je de kans op datalekken kleiner.

Bekijk alle features
FileCap helpt de volgende bedrijven
 Image by benzoix on Freepik

Probeer FileCap nu gratis of vraag een demo aan

Wie veiligheid, eenvoud en efficiëntie in het werken met grote bestanden belangrijk vindt, komt al snel uit bij een betaalde dienst als FileCap. Met geavanceerde beveiligingsfuncties zoals end-to-end encryptie en volledige controle over je gegevens, kun je erop vertrouwen dat je bestanden veilig blijven. Bovendien biedt FileCap e-mailintegratie met clients als Outlook en de mogelijkheid om zonder beperkingen met grote bestanden te werken. Dat veilig werken en grote bestanden verzenden niet kostbaar hoeft te zijn, bewijst FileCap met aantrekkelijke tarieven, zowel voor kleine als grote organisaties.

Start nu met FileCap
FileCap pijl naar boven gericht

Probeer 30 dagen gratis uit

Geheel kosteloos
Volledig vrijblijvend
Zonder beperkingen
Start gratis proefperiode