Veilig bestanden delen: security en privacy met FileCap

Het delen van bestanden is een alledaagse activiteit voor zowel individuen als bedrijven. Het delen van belangrijke documenten en gevoelige informatie brengt wel risico's met zich mee. Denk hierbij aan onderschepping door derden, ongeautoriseerde toegang en datalekken. Op deze pagina leggen we uit hoe FileCap jouw bestanden beveiligt en privacy beschermt tijdens het delen van gevoelige informatie.

Probeer 30 dagen gratis
Beschikbaar voor
Veilig bestanden delen? Security en privacy verzekerd met FileCap

Waarom FileCap gebruiken?

  1. Veiligheid boven alles

Wanneer je bestanden deelt, is het essentieel om ervoor te zorgen dat dit veilig gebeurt. Met FileCap kunt jeer zeker van zijn dat de bestanden die je stuurt op je server of in de cloud beschermd zijn. FileCap maakt gebruik van geavanceerde AES 256-bit encryptietechnologie om bestanden te versleutelen, zodat alleen de beoogde ontvanger(s) erbij kunnen. Dit betekent dat zelfs als bestanden worden onderschept, ze volledig onleesbaar zijn voor onbevoegde personen. Met 256-bit encryptie kiest FileCap voor hetzelfde niveau beveiliging als bijvoorbeeld de Amerikaanse overheid gebruikt en kun je dus vertrouwen op een zeer hoge graad security.

  1. Gecontroleerde toegang en machtigingen

Een ander belangrijk aspect van veilig bestanden delen is het kunnen beheren van toegang en machtigingen. Met FileCap kun je zowel als gebruiker en als beheerder precies bepalen wie de bestanden kunnen bekijken en bewerken. Dit leidt ertoe dat alleen de juiste personen toegang hebben tot de bestanden die ze nodig hebben, waardoor het risico op ongeautoriseerde toegang aanzienlijk wordt verminderd. Bovendien kun je in FileCap ook een maximale bewaartermijn (tot maximaal 999 dagen) opgeven.

  1. Bescherming tegen datalekken

Datalekken kunnen verwoestende gevolgen hebben, zowel voor individuen als voor bedrijven. Zo kunnen hackers met gegevens aan de haal gaan en/of kan de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens een hoge boete opleggen.

Met FileCap hoef je je zich geen zorgen te maken over het risico van datalekken tijdens het delen van bestanden. FileCap stelt organisaties in staat om controle te behouden over uw bestanden, zelfs nadat ze zijn verzonden. Jij kunt onder andere bepalen hoe lang de bestanden beschikbaar blijven voor de ontvanger en hoe vaak downloads mogen plaatsvinden. Dit helpt om gegevens te beschermen en te voorkomen dat data in verkeerde handen vallen.

  1. Eenvoudig en gebruiksvriendelijk

Naast veiligheid en privacy is het belangrijk dat een bestandsdeelsysteem ook eenvoudig en gebruiksvriendelijk is. FileCap begrijpt dit en biedt gebruikers een nette plug-in of webportal met intuïtieve gebruikersinterface, die gemakkelijk te navigeren is. Het uploaden en delen van bestanden is een eenvoudig proces en gebruikers hebben geen uitgebreide technische kennis nodig om het systeem te gebruiken. Dit maakt FileCap een ideale oplossing voor zowel individuen als bedrijven die op zoek zijn naar een veilige en gebruiksvriendelijke manier om bestanden te delen.

Features

Met FileCap kun je...

E-mails & bestanden veilig versturen

De FileCap add-in maakt het versturen van een beveiligde e-mail of gevoelige bestanden kinderlijk eenvoudig. Kijk hieronder hoe het werkt:

E-mails & bestanden veilig ontvangen

Nodig iemand uit jou grote bestanden of een bericht veilig te sturen met FileCap. Snel en simpel!

Meerdere verificatiemethoden gebruiken

Kies één van de vier beschikbare verificatiemethoden: wachtwoord, code via e-mail, code via SMS of een bedrijfswachtwoord. Extra gevoelige informatie verzenden? Gebruik eenvoudig een tweede verificatie.

Je eigen huisstijl toepassen

Breng je FileCap portal helemaal in je eigen huisstijl met een grote achtergrond, je bedrijfslogo en natuurlijk de bijpassende kleuren. Ook de e-mails die je met FileCap verstuurt krijgen je huisstijl automatisch mee. Wel zo vertrouwd voor je klanten.

BDO FileCap Portal

De kans op datalekken verkleinen

Door gebruik te maken van de extra beveiligingsopties, business rules om de inhoud van mails en berichten te monitoren en de mogelijkheid om verzonden berichten in te trekken, maak je de kans op datalekken kleiner.

Bekijk alle features
FileCap helpt de volgende bedrijven
Met FileCap kun je bestanden beschermen, gevoelige informatie beveiligen en via ingebouwde audit-trails precies weten wat er met gevoelige bestanden gebeurt.

Veilig bestanden delen is van groot belang nu digitale gegevensuitwisseling de norm is. Met FileCap kun je bestanden beschermen, gevoelige informatie beveiligen en via ingebouwde audit-trails precies weten wat er met gevoelige bestanden gebeurt. Geavanceerde beveiligingsfuncties, gecontroleerde toegang en machtigingen, bescherming tegen datalekken en een gebruiksvriendelijke interface maken van FileCap een allesomvattende oplossing voor veilig bestanden delen. Vertrouw daarom op FileCap om bestanden veilig te houden en privacy te beschermen.

Probeer nu gratis
FileCap pijl naar boven gericht

Probeer 30 dagen gratis uit

Geheel kosteloos
Volledig vrijblijvend
Zonder beperkingen
Start gratis proefperiode