FileCap als Outlook plug-in: Verzenden via e-mail vs. de webportal

In tijden waarin gebruiksgemak hoog op het verlanglijstje staat van steeds kritisch wordende gebruikers, biedt FileCap een ideale oplossing voor het veilig verzenden van e-mails en grote bestanden. FileCap biedt een effectieve oplossing voor veilig mailen en het verzenden van grote bestanden, zowel via de webportal als via de handige Outlook plug-in. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden van FileCap als Outlook plug-in in vergelijking met het gebruik via de webportal.

Probeer 30 dagen gratis
Beschikbaar voor
Image by upklyak on Freepik

Voordelen van de FileCap Outlook plug-in

1.      Naadloze integratie: Met de FileCap Outlook plug-in kunnen gebruikers rechtstreeks vanuit hun vertrouwde Outlook-omgeving, via een FileCap-button, veilige e-mails verzenden en grote bestanden verzenden. Dit betekent dat er geen aparte applicatie of webportal nodig is, waardoor het proces efficiënter en gebruiksvriendelijker wordt.

2.      Gebruiksgemak: De FileCap Outlook plug-in biedt een intuïtieve gebruikersinterface die naadloos aansluit op de bestaande Outlook-functionaliteiten de kenmerkende Office look-and-feel. Gebruikers kunnen bestanden eenvoudig toevoegen aan e-mails en bepalen wie toegang heeft tot de bestanden. Dit maakt het verzenden van vertrouwelijke informatie eenvoudig en minder foutgevoelig.

3.      Verbeterde productiviteit: Met de Outlook plug-in van FileCap kunnen gebruikers grote bestanden verzenden zonder zich zorgen te maken over beperkingen van de e-mailserver of de ontvanger. Het verstuurt automatisch een downloadlink in plaats van de bestanden als bijlagen toe te voegen. Dit bespaart tijd en verhoogt de productiviteit.

4.      Veiligheid: Met FileCap kunnen gebruikers e-mails en bestanden veilig versturen via end-to-end encryptie. De Outlook plug-in zorgt ervoor dat gevoelige informatie ook via het (onveilige) e-mail versleuteld blijft tijdens verzending en alleen toegankelijk is voor de beoogde ontvangers. Dit minimaliseert het risico op datalekken en versterkt de beveiliging van de communicatie.

Wanneer gebruik je de FileCap webportal?

Toegankelijkheid: Het gebruik van de FileCap webportal biedt flexibiliteit omdat het toegankelijk is vanaf elke locatie met een internetverbinding. Gebruikers kunnen veilige e-mails en grote bestanden verzenden, zonder gebonden te zijn aan een specifiek apparaat of de Outlook-omgeving. Voor de ontvanger is de gebruikservaring hetzelfde als bij gebruik van de Outlook plug-in.

Conclusie

Of je nu kiest voor de FileCap Outlook plug-in of de webportal, beide bieden effectieve oplossingen voor veilige e-mailcommunicatie en het verzenden van grote bestanden. De keuze hangt af van de specifieke behoeften van je organisatie en de voorkeuren van de gebruikers.

Als je een naadloze integratie met Outlook en een gebruiksvriendelijke ervaring wilt, is de FileCap Outlook plug-in een uitstekende keuze. Het stelt gebruikers in staat om eenvoudig veilige e-mails te verzenden en grote bestanden te delen, terwijl ze profiteren van de vertrouwde Outlook-interface. Aan de andere kant biedt de FileCap webportal flexibiliteit en gedeelde toegang, waardoor het ideaal is voor externe communicatie en het delen van bestanden met niet-Outlook-gebruikers.

FileCap is hoe dan ook een veelzijdige oplossing waarmee organisaties veilig kunnen e-mailen en grote bestanden kunnen verzenden, ongeacht of ze Outlook-gebruikers zijn of liever gebruikmaken van de webportal omdat je organisatie misschien geen Outlook gebruikt. Met FileCap kun je vertrouwen op een robuust systeem dat je helpt om de vertrouwelijkheid van je gegevens te waarborgen en je organisatie te beschermen tegen de steeds veranderende dreigingen in de digitale wereld, onafhankelijk van hoe jouw ICT-systemen zijn ingericht.

Features

Met FileCap kun je...

E-mails & bestanden veilig versturen

De FileCap add-in maakt het versturen van een beveiligde e-mail of gevoelige bestanden kinderlijk eenvoudig. Kijk hieronder hoe het werkt:

E-mails & bestanden veilig ontvangen

Nodig iemand uit jou grote bestanden of een bericht veilig te sturen met FileCap. Snel en simpel!

Meerdere verificatiemethoden gebruiken

Kies één van de vier beschikbare verificatiemethoden: wachtwoord, code via e-mail, code via SMS of een bedrijfswachtwoord. Extra gevoelige informatie verzenden? Gebruik eenvoudig een tweede verificatie.

Je eigen huisstijl toepassen

Breng je FileCap portal helemaal in je eigen huisstijl met een grote achtergrond, je bedrijfslogo en natuurlijk de bijpassende kleuren. Ook de e-mails die je met FileCap verstuurt krijgen je huisstijl automatisch mee. Wel zo vertrouwd voor je klanten.

BDO FileCap Portal

De kans op datalekken verkleinen

Door gebruik te maken van de extra beveiligingsopties, business rules om de inhoud van mails en berichten te monitoren en de mogelijkheid om verzonden berichten in te trekken, maak je de kans op datalekken kleiner.

Bekijk alle features
FileCap helpt de volgende bedrijven
Robin FileCap Support

Meer vragen?

Bekijk de FAQ op de supportpagina. Deze staat boordevol vragen van gebruikers van FileCap.

Naar Support
FileCap pijl naar boven gericht

Probeer 30 dagen gratis uit

Geheel kosteloos
Volledig vrijblijvend
Zonder beperkingen
Start gratis proefperiode