Belangrijke informatie over de nieuwe Outlook-versie en de FileCap-integratie

Met de komst van een web-gebaseerde versie trekt Microsoft de verschillen tussen Outlook voor pc en Mac gelijk. Nu Microsoft hiervan een vroege versie heeft uitgebracht, zijn verschillende wijzigingen zichtbaar. Als FileCap-gebruiker is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de impact van deze nieuwe Outlook-versie op de werking van FileCap. Op deze pagina delen we belangrijke informatie en onze respons op deze ontwikkeling.

Probeer 30 dagen gratis
Beschikbaar voor
Microsoft New Outlook op Windows 11 (afbeelding van Microsoft.com)

Het waarom van de wijziging
Het bekende mailprogramma Outlook bestaat al jaren en is beschikbaar als applicatie voor Windows en Mac, als onderdeel van de Office suite. Ook is er sinds lange tijd een webvariant. FileCap werkt als plug-in op beide platformen.

Begin 2021 besloot Microsoft onder codenaam ‘Project Monarch’ de verschillende versies van Outlook samen te gaan voegen tot een universele app met als doel een kleinere code en een gelijke gebruikservaring. De oorspronkelijke apps voor Windows en Mac blijven daarbij beschikbaar en zullen voorlopig naast de universele app blijven bestaan.

De impact van de nieuwe Outlook-versie
In de nieuwe Outlook app voor Windows en Mac is één van de belangrijkste veranderingen de stopzetting van de ondersteuning voor COM/VSTO-add-ins, wat nadelige gevolgen heeft voor alle plug-ins, waaronder FileCap. Helaas maakt deze wijziging dat de klassieke FileCap Outlook Plug-in niet langer functioneert in de nieuwe versie. We begrijpen dat dit deze ontwikkeling een uitdaging kan zijn voor onze gebruikers, aangezien de plug-in een handige manier is om beveiligde mails en bestanden te versturen en ontvangen via Outlook.

Mogelijke oplossing: Gebruik van de FileCap Office 365-variant
FileCap is op deze ontwikkeling voorbereid en biedt een FileCap Office 365 add-in aan als alternatieve oplossing. Deze variant maakt gebruik van de mogelijkheden binnen Office 365 om veilig bestanden te versturen en te ontvangen. Hoewel FileCap voor Office 365 dezelfde functionaliteit biedt, is het belangrijk om op te merken dat het herstellen van verzonden items in het postvak met de add-in vooralsnog niet mogelijk is.

Samenwerking en voortdurende ontwikkeling
We begrijpen de impact van deze verandering en onderzoeken met ons ontwikkelteam de mogelijkheden om de FileCap-integratie te verbeteren voor toekomstige versies van Outlook. We zullen updates blijven verstrekken en zodra er een oplossing beschikbaar is, zullen we deze via onze kanalen met onze klanten delen.

Mocht je naar aanleiding van bovenstaande eventuele vragen hebben of problemen ondervinden met de nieuwe Outlook-versie en de FileCap-integratie, neem dan contact op met onze supportafdeling.

Features

Met FileCap kun je...

E-mails & bestanden veilig versturen

De FileCap add-in maakt het versturen van een beveiligde e-mail of gevoelige bestanden kinderlijk eenvoudig. Kijk hieronder hoe het werkt:

E-mails & bestanden veilig ontvangen

Nodig iemand uit jou grote bestanden of een bericht veilig te sturen met FileCap. Snel en simpel!

Meerdere verificatiemethoden gebruiken

Kies één van de vier beschikbare verificatiemethoden: wachtwoord, code via e-mail, code via SMS of een bedrijfswachtwoord. Extra gevoelige informatie verzenden? Gebruik eenvoudig een tweede verificatie.

Je eigen huisstijl toepassen

Breng je FileCap portal helemaal in je eigen huisstijl met een grote achtergrond, je bedrijfslogo en natuurlijk de bijpassende kleuren. Ook de e-mails die je met FileCap verstuurt krijgen je huisstijl automatisch mee. Wel zo vertrouwd voor je klanten.

BDO FileCap Portal

De kans op datalekken verkleinen

Door gebruik te maken van de extra beveiligingsopties, business rules om de inhoud van mails en berichten te monitoren en de mogelijkheid om verzonden berichten in te trekken, maak je de kans op datalekken kleiner.

Bekijk alle features
FileCap helpt de volgende bedrijven
Java Developer worden bij FileCap

Werk jij mee aan de ontwikkeling van FileCap? Wij zoeken een Java-ontwikkelaar!

Ben jij een ervaren Java-ontwikkelaar op zoek naar een nieuwe uitdaging? We hebben een geweldige kans voor jou! Sluit je aan bij ons dynamische team en maak deel uit van de FileCap journey. Werk met de nieuwste technologieën en bouw innovatieve oplossingen die de wereld veranderen. Ontwikkel je vaardigheden en groei professioneel in een stimulerende omgeving. Word vandaag nog lid van ons team en help FileCap naar het volgende niveau te brengen!

Naar de vacature
FileCap pijl naar boven gericht

Probeer 30 dagen gratis uit

Geheel kosteloos
Volledig vrijblijvend
Zonder beperkingen
Start gratis proefperiode