Secure Transfer: Veiliger bestandsoverdracht met FileCap

Er bestaan verschillende manieren om bestanden via het internet van A naar B te versturen. Zo zijn lange tijd het FTP-protocol en nieuwsgroepen populair geweest en maken we momenteel een periode mee waarin WeTransfer en Google Drive gemeengoed zijn geworden voor 'secure transfer'. Maar met de groeiende bezorgdheid over gegevensbeveiliging en privacy, is het van slim een veiligere en betrouwbaardere methode te vinden om gevoelige bestanden te delen.

Probeer 30 dagen gratis
Beschikbaar voor
secure transfer of e-mail by FileCap

FileCap biedt een baanbrekende oplossing voor veilige bestandsoverdracht, waarmee bedrijven met een gerust hart kunnen communiceren zonder zich zorgen te hoeven maken over het lekken van waardevolle data. Waarom dit zo is, leggen we je in dit artikel uit.

Waarom Secure Transfer essentieel is

Met allerhande dreigingen van cyberaanvallen en datalekken, ook gericht op kleinere organisaties, staan bedrijven voortdurend bloot aan het risico van vertrouwelijke gegevens die in verkeerde handen vallen. Het versturen van onbeveiligde e-mails en het gebruik van onveilige methoden voor bestandsoverdracht vormt een potentiële bedreiging voor de integriteit van klantgegevens, financiële gegevens en uiteindelijk je reputatie. FileCap is een mogelijke, betrouwbare oplossing om gevoelige bestanden uitstekend te beschermen met secure transfer.

De voordelen van FileCap Secure Transfer

  1. End-to-end encryptie: FileCap maakt gebruik van end-to-end encryptie om ervoor te zorgen dat gegevens veilig blijven tijdens de hele overdracht. Dit betekent dat alleen de beoogde ontvanger toegang heeft tot de inhoud van e-mail en derden niets met eventueel onderschepte e-mail kunnen aanvangen.
  2. Veilige opslag: Met FileCap Secure Transfer kun je jouw bestanden veilig opslaan in een afgeschermde omgeving. Deze opslag is ook beschermd door geavanceerde encryptieprotocollen, waardoor jouw gegevens te allen tijde veilig zijn.
  3. Gemakkelijke integratie: FileCap integreert naadloos met bestaande IT-infrastructuur, waardoor het eenvoudig is te implementeren zonder dat het ingrijpende veranderingen vereist. Hierdoor kun je snel aan de slag met een veilige bestandsoverdracht.
  4. Controle en traceerbaarheid: Met FileCap kun je de toegang tot gedeelde bestanden beheren en controleren. Je kunt instellen wie de bestanden mag openen en downloaden, waardoor je volledige controle houdt over klantgegevens en intellectueel eigendom.
  5. Gereduceerd risico op phishing en malware: Wie FileCap gebruikt, heeft minder te vrezen van phishing-pogingen en malware-aanvallen. Je weet immers altijd zeker met wie je mail en bestanden uitwisselt.

Het gebruik van FileCap voor jouw bedrijf

Security is weliswaar een hot topic, maar het is mogelijk je als ICT-afdeling te kunnen concentreren op kernactiviteiten. Beveiliging van gegevens verstuurd via e-mail en transfers van grote bestanden zijn met FileCap namelijk niet langer een punt van zorg. Door te kiezen voor FileCap als secure transfer oplossing kun je:

  1. Vertrouwelijke klantgegevens beschermen: Of het nu gaat om financiële rapporten, vertrouwelijke stukken of medische dossiers, met FileCap kun je erop vertrouwen dat klantgegevens veilig blijven.
  2. Interne communicatie beveiligen: Bedrijven hebben vaak interne communicatiekanalen voor strategische planning en gevoelige informatie. FileCap kan in de communicatiemix passen en ervoor zorgen dat deze gegevens alleen toegankelijk zijn voor de juiste medewerkers.
  3. Samenwerking bevorderen: FileCap Secure Transfer maakt het delen van grote bestanden met klanten, partners en collega's eenvoudig en veilig, wat samenwerking en productiviteit bevordert.
  4. Voldoen aan wet- en regelgeving: Veel branches hebben te maken met strikte nalevingsvereisten voor gegevensbeveiliging. Met FileCap kun je eenvoudig voldoen aan de vereisten die de AVG aan organisaties op gebied van data-uitwisseling stelt.

Concluderend: FileCap is een handzame oplossing voor veilige bestandsoverdracht die gegevensbeveiliging niet onnodig ingewikkeld maakt. Door gebruik te maken van FileCap kunnen organisaties vertrouwen op een modern communicatiemiddel zonder het risico van datalekken. Bescherm je bedrijf en je klanten tegen cyberdreigingen. Probeer FileCap nu gratis voor 30 dagen uit!

Features

Met FileCap kun je...

E-mails & bestanden veilig versturen

De FileCap add-in maakt het versturen van een beveiligde e-mail of gevoelige bestanden kinderlijk eenvoudig. Kijk hieronder hoe het werkt:

E-mails & bestanden veilig ontvangen

Nodig iemand uit jou grote bestanden of een bericht veilig te sturen met FileCap. Snel en simpel!

Meerdere verificatiemethoden gebruiken

Kies één van de vier beschikbare verificatiemethoden: wachtwoord, code via e-mail, code via SMS of een bedrijfswachtwoord. Extra gevoelige informatie verzenden? Gebruik eenvoudig een tweede verificatie.

Je eigen huisstijl toepassen

Breng je FileCap portal helemaal in je eigen huisstijl met een grote achtergrond, je bedrijfslogo en natuurlijk de bijpassende kleuren. Ook de e-mails die je met FileCap verstuurt krijgen je huisstijl automatisch mee. Wel zo vertrouwd voor je klanten.

BDO FileCap Portal

De kans op datalekken verkleinen

Door gebruik te maken van de extra beveiligingsopties, business rules om de inhoud van mails en berichten te monitoren en de mogelijkheid om verzonden berichten in te trekken, maak je de kans op datalekken kleiner.

Bekijk alle features
FileCap helpt de volgende bedrijven
Secure transfer van bestanden in de cloud van FileCap

Meer dan enkel Secure Transfer van bestanden

FileCap kent nog veel meer features. Je kunt veilig mailen en (grote) bestanden veilig ontvangen en uitgaande berichten checken op gevoelige informatie via Business Rules. Meer weten?

Kijk voor meer info op onze productpagina
FileCap pijl naar boven gericht

Probeer 30 dagen gratis uit

Geheel kosteloos
Volledig vrijblijvend
Zonder beperkingen
Start gratis proefperiode