Laat kwaadwillenden met FileCap achter het net phishen

Aug 14, 2023

Eén van de oudste, maar ook meest beruchte methoden om organisaties gegevens te ontfutselen is phishing. Bij een phishingaanval sturen aanvallers misleidende e-mails die ontvangers aanmoedigen bijvoorbeeld inloggegevens of creditcardinformatie achter te laten. Waarom is deze methode nog steeds zo populair? Simpel, phishing is relatief makkelijk op te zetten en uit te voeren. Daarbij is het bijzonder effectief. FileCap kan helpen het risico van phishing voor jouw organisatie te verminderen.

Phishing is een vorm van cybercrime waarbij aanvallers zich voordoen als legitieme bedrijven of personen via e-mail. Door angst aan te jagen of een beloning in het vooruitzicht te stellen, proberen criminelen mensen te verleiden tot het onthullen van vertrouwelijke informatie, zoals inloggegevens of financiële gegevens. Ook e-mailbijlagen zijn berucht bij phishingaanvallen. Deze bijlagen kunnen malware bevatten die wordt geactiveerd zodra de gebruiker het bestand opent, met potentieel verwoestende gevolgen. FileCap stelt gebruikers in staat om bestanden op een veilige en versleutelde manier te delen.

FileCap: een schild tegen malafide e-mailbijlagen

FileCap helpt de dreiging van malafide e-mailbijlagen te minimaliseren. Dit is hoe FileCap veiliger e-mail mogelijk maakt:

·       Altijd een herkenbaar domein

Waar veel phishers bij het gebruik van schadelijke links en bestanden gebruikmaken van cryptische domeinnamen of gratis diensten als Google Drive en Mega om hun intenties te verhullen, weet je bij FileCap zeker met de juiste files van doen te hebben. Door bestandsoverdrachten te centraliseren op één platform zoals FileCap, kunnen organisaties de controle behouden over welke bestanden worden gedeeld en ontvangen. Bestanden verstuurd via FileCap zijn namelijk te herkennen aan een linknaam als klantnaam.filecap.net of filecap.klantnaam.com.

·       Extra slot op de deur met verificatie

FileCap-links (waarin e-mail en bijlagen verpakt zitten) zijn in theorie ook door phishers te gebruiken. Wat FileCap echter veilig maakt en onbruikbaar voor phishers, is het gebruik van één of twee verificatiestappen. Bij toepassing hiervan is het onmogelijk dat onbekenden met enkel een FileCap-link bestanden en/of berichten in kunnen zien.

·       Automatische scanning

FileCap scant bestanden automatisch malware en schadelijke inhoud via ClamAV voordat ze worden gedeeld. Als een bestand als schadelijk wordt geïdentificeerd, voorkomt FileCap dat het wordt verzonden of gedownload, waardoor het potentieel voor infectie wordt geëlimineerd. Dezelfde blokkade geldt voor verschillende MIME-types, oftewel bepaalde type bestanden die standaard geblokkeerd worden.

Conclusie

Ondanks mailfilters en steeds slimmere antivirussoftware blijven phishing-aanvallen een serieuze bedreiging voor bedrijven en individuen. Het verspreiden van malafide e-mailbijlagen is daarin een veelgebruikte tactiek die aanzienlijke schade kan veroorzaken. Door FileCap te gebruiken kun je als organisatie kiezen voor veiliger bestandsoverdracht en het risico op het openen van schadelijke bijlagen minimaliseren. Met de combinatie van versleutelde bestandsoverdracht en extra malwarescanning is FileCap een waardevolle oplossing in de strijd tegen phishing en cyberaanvallen.

Probeer nu