Grote bestanden versturen via mail

Wil je grote bestanden versturen zonder tegen limieten aan te lopen? In dit artikel leggen we je uit hoe je via e-mail bestanden met een grote bijlage kunt versturen.

Probeer 30 dagen gratis
Beschikbaar voor
Grote bestanden versturen via mail - Gmail

E-mail is nog steeds het meest populaire zakelijke medium voor communicatie en het versturen van bestanden. Ondanks de grote populariteit van e-mail en technische ontwikkelingen die het steeds veiliger en handiger maken, blijft een veelvoorkomend probleem dat mailservers je verhinderen grote bestanden te versturen. Het gevolg: foutmeldingen en frustraties bij gebruikers.

Als dit gebeurt, zie je binnen organisaties vaak dat medewerkers zelf op zoek gaan naar oplossingen en uitkomen bij onveilige diensten. Of, als het om intern bestandsverkeer gaat, men kiest voor het gebruik van een USB-stick of SD-kaart. Vaak gaan gebruikers zelf op onderzoek uit en bedenken ze de meest creatieve en exotische oplossingen. Maar dit is vanuit het oogpunt veiligheid nu net wat je niet wilt!

Een andere ‘oplossing’ is soms het comprimeren van bestanden naar zip-formaat. Weliswaar verkleint een dergelijke actie het formaat van bestanden, maar bij sommige bestandstypes scheelt dit nauwelijks en blijft het te versturen pakket ook als .zip te groot voor de mailserver.

Waarom zitten er limieten op mailservers?

Aanbieders van e-maildiensten als Outlook en Gmail hanteren limieten op bestandsgrootten omdat de ruimte van de inbox beperkt is. Opslagruimte kan schaars zijn, vandaar dat ze verzenders van mail beperken in het versturen van grote bestanden. Dit is precies de reden waarom cloudgebaseerde diensten voor bestandsuitwisseling in populariteit toenemen; alleen de ene dienst is de ander niet.

De oplossing: grote bestanden versturen via FileCap

Als eenvoudig werken en veiligheid voor jou belangrijk zijn, is FileCap de ideale oplossing om zonder geode grote bestanden via mail te versturen. FileCap is volledig AVG-compliant en is in staat e-mail en bestanden te controleren op gevoelige inhoud via business rules.

Met FileCap hoef je jezelf geen zorgen te maken over maximale bestandsgrootte en kun je met iedereen – zowel binnen als buiten de eigen organisatie – grote bestanden uitwisselen. Alle uitgaande mails en bestanden worden door FileCap automatisch versleuteld, om ervoor te zorgen dat derden geen toegang hebben.


Organisaties kiezen voor FileCap vanwege de hoge standaarden wat betreft security, het ongeëvenaarde gebruiksgemak, snelle uploads en de integratie met het mailpakket Outlook (ook Outlook Web Access) binnen Microsoft Office. Comprimeren of uitwijken naar alternatieve diensten voor het versturen van grote bestanden via mail is met FileCap niet langer nodig!

Features

Met FileCap kun je...

E-mails & bestanden veilig versturen

De FileCap add-in maakt het versturen van een beveiligde e-mail of gevoelige bestanden kinderlijk eenvoudig. Kijk hieronder hoe het werkt:

E-mails & bestanden veilig ontvangen

Nodig iemand uit jou grote bestanden of een bericht veilig te sturen met FileCap. Snel en simpel!

Meerdere verificatiemethoden gebruiken

Kies één van de vier beschikbare verificatiemethoden: wachtwoord, code via e-mail, code via SMS of een bedrijfswachtwoord. Extra gevoelige informatie verzenden? Gebruik eenvoudig een tweede verificatie.

Je eigen huisstijl toepassen

Breng je FileCap portal helemaal in je eigen huisstijl met een grote achtergrond, je bedrijfslogo en natuurlijk de bijpassende kleuren. Ook de e-mails die je met FileCap verstuurt krijgen je huisstijl automatisch mee. Wel zo vertrouwd voor je klanten.

BDO FileCap Portal

De kans op datalekken verkleinen

Door gebruik te maken van de extra beveiligingsopties, business rules om de inhoud van mails en berichten te monitoren en de mogelijkheid om verzonden berichten in te trekken, maak je de kans op datalekken kleiner.

Bekijk alle features
FileCap helpt de volgende bedrijven
Probeer het uit om grote bestanden te versturen via mail

Try before you buy

Je kunt met FileCap heel makkelijk elk willekeurig groot bestand versturen. Ervaar de vele beveiligingsopties en integratie in Microsoft Outlook door FileCap 30 dagen gratis op proef te nemen.

FileCap uitproberen
FileCap pijl naar boven gericht

Probeer 30 dagen gratis uit

Geheel kosteloos
Volledig vrijblijvend
Zonder beperkingen
Start gratis proefperiode